Fond PIO pozvao poslodavce da prijave zaposlene

0
1099

Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje Republike Srpske pozvao je poslodavce da prijave zaposlene radnike radi korištenja sredstava za socijalno zbrinjavanje i ostvarivanje prava na starosnu penziju do 31. decembra.

“S ciljem socijalnog zbrinjavanja radnika, na osnovu Rješenja Vlade Republike Srpske o odobravanju uplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, pozivamo poslodavce da prijave svoje radnike kako bi koristili ova sredstva”, saopšteno je iz Fonda PIO.

Uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje odobrava Vlada Republike Srpske za osiguranike u bivšim državnim preduzećima, akcionarskim duštvima u većinskom vlasništvu Republike i zemljoradničkim zadrugama, odnosno osiguranike ukoliko nema uplatilaca doprinosa, koji sa stažom osiguranja za koji će biti uplaćen doprinos, ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na penziju do 31. decembra ove godine.

Prijave po ovom pozivu podnose se poslovnicama Fonda PIO u opštini prema sjedištu poslodavca. Prijavljivanje radnika Fondu PIO potrebno je radi usaglašavanja iznosa sredstava između Fonda PIO i Komisije za socijalno zbrinjavanje radnika. Јavni poziv biće objavljen u dnevnom listu “Glas Srpske” i na internet stranici Fonda PIO Republike Srpske./RTRS/.

PODIJELI