Predstavnici Gender centra u Prnjavoru

0
1997
SAMSUNG CSC

U kabinetu načelnika opštine Prnjavor, dr Siniše Gatarića, danas je upriličen sastanak sa direktoricom Gender centra RS, Mirjane Lukač, na temu ravnopravnosti polova u opštini Prnjavor. Na sastanku je dogovoreno da će u sklopu načelnikovog kabineta biti određena osoba zadužena za praćenje rodne ravnopravnosti, kao svojevrsni supervizor za ovu oblast. Lukačeva je čestitala Gatariću na priznanju koji je nedavno dobio povodom unapređenja statusa žena u društvu i ravnopravnosti polova.

“Ovo je izuzetno značajno priznanje, a načelnik Prnjavora je kroz dugogodišnje zalaganje dao svoj veliki doprinos u ravnopravnosti žena u ovoj lokalnoj zajednici. Mi u Gender centru pratimo sve što se radi na lokalnom nivou, tako da smo upoznati sa svim aktivnostima opštine Prnjavor i znamo da Gatarić ne samo da učestvuje u obilježavanju značajnih datuma našeg centra, nego ličnim zalaganjem i energijom podržava sve naše aktivnosti” kazala je Lukačeva.

Gender centar obuhvata razne aspekte zaštite žena u društvu, od porodičnog nasilja, života žene na selu, političkog i javnog života, rodnog nasilja, što, prema riječima direktorice Gender centra RS, daje prostora za unapređivanje saradnje u raznim oblastima sa svim lokalnim zajednicama pa tako i sa Prnjavorom.

Načelnik Gatarić je zahvalio na priznanju koje je dobio od predstavnika Gender centra, istakavši da su žene veoma dobre saradnice i da probleme sagledavaju realnije od muškaraca.

“Da bi se u bilo kom poslu napredovalo, pa i u politici, potrebno je stvari sagledati realno i imati pravu informaciju u pravo vrijeme, a žene su veoma dobri saradnici u tome” kazao je Gatarić.

U okviru Konferencije, koju je organizovala Komisija za ostvariavnje ravnopravnosti polova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova i Misijom OEBS-a u BiH, uručene su Nagrade za doprinos ravnopravnosti polova za 2015. godinu.  Među dobitnicima nagrade kao jedini nagrađeni muškarac je načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić, koji se za ovo priznanje zahvalio svom timu u kojem, istakao je, većinu čine žene.

Održan forum”Kreiranje političkog života žena jedan je od preduslova za uspjeh u politici”

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Forum je organizovao Nacionalni demokratski institut i Fondacija “CURE”, u saradnji sa Udruženjem “Romani ćej” i opštinom Prnjavor. Forum je imao za cilj omogućiti javni prostor za razgovor o marginalizaciji žena u BH društvu, kreiranju političkog imidža žena u političkim partijama, kao i prepoznavanje preduslova za uspjeh u politici i zagovaranje društvenih rješenja koji bi omogućili dostojanstven i human život žena svih društvenih kategorija. /prnjavorlive.info/

 

 

 

 

 

PODIJELI