Ako ovo nije prava ljubavna priča – ne znamo što jest.

0
1171
Iako bi mnogi rekli da je održavanje veze na relaciji Cape Town – Brodski Varoš gotovo nemoguće, ovaj par dokazao je upravo suprotno. Prava ljubav ne poznaje granice, pogotovo ako možeš letjeti.

Ljubav i odanost Malene i Klepetana , bijelih roda koje su već 14 godina u vezi, mnogima je prava inspiracija. Klepetan krajem ljeta odlazi na daleki put prema jugu Afrike, a Malena, koja zbog slomljenog krila više ne može letjeti, ostaje u slavonskom naselju i čeka da zima prođe te da joj se njen dragi vrati s 14 000 kilometara dugog putovanja.

Svakog proljeća Klepetan se vraća svojoj dragoj koja ga nestrpljivo iščekuje – ništa ne jede, stoji na rubu gnijezda, gleda u nebo i čeka da dođe 24. ožujak, datum na koji se rodan već godinama vraća svojoj boljoj polovici. U 14 godina samo je jednom zakasnio dva dana i jednom uranio punih tjedan dana.

FOTO: Danijel/Soldo

Ništa od toga ne bi bilo moguće da nemaju pomoć Stjepana Vokića koji je prije 24 godine spasio Malenu. Ona je jedina roda koja ne odlazi na jug s ostalima već hladne dane provodi u nastambi koju je za nju izgradio umirovljeni domar osnovne škole. Stjepan Malenu hrani, brine se da joj nije hladno, svakodnevno je čisti i njeguje.

– Ponosan sam što je odabrala mene da budem ‘njezina krila’ – govori Stjepan Vokić koji ljubavnom paru pomaže i oko brige za ptiće, zbog čega su Malena i Klepetan jedan od rijetkih parova roda čije gnijezdo svake godine napusti po pet mladih ptića. S obzirom na to da je za hranjenje većinom zadužena ženska roda, gospodin Vokić i tu uskače te svakodnevno ulovi i obitelji roda osigura desetak kilograma žive ribe.

 

Najpoznatija ljubavna priča nastavlja se i ovog proljeća – Malena i Stjepan s nestrpljenjem očekuju Klepetanov povratak s dugog i opasnog puta, a kako provode dane u iščekivanju možete pratiti putem live streama kojeg donosi ‘Jana – voda s porukom’. autor: portal GLORIJA /jutarnjilist/.

PODIJELI