FOTO: Ovako će izgledati “City mall” u Banjaluci

0
1384

Na proljeće 2015. godine počinje gradnja najvećeg tržnog centra u Banjaluci.”Objekat od 55.000 m2, u koji će biti uloženo 60 miliona KM, biće sagrađen u samom centru grada”, rekao je u razgovoru za portal “eKapija.com” investitor Nenad Luburić, vlasnik banjalučke firme “Ideal kompani”.

U “City mall”-u na tri sprata biće smješteni najpoznatiji svjetski i domaći modni brendovi, ugostiteljski objekti, kongresna sala, kino, supermarket, zatvoreni bazen i različiti zabavni sadržaji. Na tri podzemna nivoa nalaziće se parking sa 600 mjesta.

citi mol bl

“Investitor je firma “Ideal kompani” i jedan fond iz EU, sa kojim su pregovori u završnoj fazi”, rekao je Luburić.

Prostori za rekreaciju, zabavu, kao i restorani brze hrane, nalaziće se na posljednjem nivou, a otvorena terasa pružaće pogled na gradski park. Svi oni koji uživaju u zdravom životu i ovdje će imati svoj kutak, jer je predviđen fitnes i spa centar. Posebnost novom tržnom centru u Banjaluci daće i stakleni krov, koji će pružiti prirodnu svjetlost.

“Takođe, tu su i bilijar sala i kuglana, kao i kazino. Interesantno je da ćemo ponuditi i smještaj u hotelu sa četiri zvjezdice”, navodi Luburić.

Tržni centar će se graditi na sadašnjem parkingu Auto škole Banjaluka, preko puta zgrade Uprave za indirektno oporezivanje, a biće povezan sa pješačkom zonom. Kako je potvrđeno za “eKapiju”, u ovom centru posao će dobiti najmanje 500 radnika.

Međutim, s obzirom na to da su novčanici građana sve tanji, nameće se pitanje da li je ovo pravi trenutak za gradnju tržnog centra?

“Svakako da ima potrebe za šoping centrom, jer gradu kao što je Banjaluka nedostaju upravo ovakvi objekti. Samom investicijom od 60 mil KM grad dobija i prvi najveći šoping centar sa različitim kategorijama zakupaca koji će zadovoljiti potrebe stanovništva. Ekonomski razvoj u BiH oslonjen je najviše na investicije koje dolaze iz inostranstva. To je ogroman projekat, koji može da privuče i neke druge zakupce, a koji se sigurno ne nalaze na našem tržištu. U svakom slučaju to će biti veliki plus za budući razvoj tržnih centara u BiH”, kaže Luburić.

citi mol bl2

Banjalučani od proljeća 2017. godine, kada se očekuje završetak radova, više neće morati da idu u šoping ture u evropske gradove, jer će im svi svjetski brendovi biti na dohvat ruke.

Inače, osim ovog centra, u Banjaluci se trenutno grade još dva manja tržna centra, a nedavno je i beogradska kompanija “Delta Holding” najavila da će uložiti 50 miliona evra u izgradnju šoping mola u glavnom gradu RS. /ekapija/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here