Galijašević: Bezbjednosne agencije neće nikada ništa uraditi u istrazi napada na Vučića

0
365

Ekspert u borbi protiv međunarodnog terorizma Dževad Galijašević izjavio je Srni da Agencija za istrage i zaštitu BiH i Obavještajno-bezbjednosna agencija ne samo da nisu ništa uradile, nego neće nikada ništa uraditi kada je riječ o istrazi napada na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića prije pet godina u Potočarima kod Srebrenice.

Galijašević je rekao da je tragično u vezi sa tim događajem da se pokušaj linčovanja Vučića desio pred očima najvećih i najvažnijih svjetskih zvaničnika, među kojima je bio bivši predsjednik SAD Bil Klinton.

Uzimajući to u obzir, tvrdi Galijašević, jasno je da je Zapad stajao iza namjere da Srbija bude ponižena, Vučić linčovan, pa da čak i njegov život bude doveden u pitanje.

– Ako vidimo da poslije toga slijede britanski udari u UN na Srbiju i pokušaji proturanja rezolucije o takozvanom genocidu, te kada se uzme u obzir skretanje pažnje sa tog događaja koji se na Zapadu dešavao, tadašnji premijer Vučić je u stvari jedina ličnost u Evropi koja je apsolutno bila nezaštićena od ovog isceniranog, pripremljenog i organizovanog nasilja – naglasio je Galijašević.

On je podsjetio da se nijedan zvaničnik zapadnih vlada nije pobunio zbog toga, iako je riječ o događaju koji je apsolutno trebalo i moralo osuditi.

Galijašević je naglasio da BiH nema pravosuđe, ni sud ni tužilaštvo, na koje bi se mogli osloniti u istraživanju ovog događaja, iako je sve dokumentovano fotografijama, imenima, identitetima.

– Iako je sve utvrđeno, svaki korak, svako bacanje kamena na tadašnjeg premijera Srbije, ipak su agencije u Sarajevu pokazale šta žele Srbiji i srpskom narodu u BiH – poniženje i smrt. Upravo taj događaj nam svjedoči koliko je Zapad neprincipijelan, a institucije BiH u funkciji nomenklature /lidera SDA Bakira/ Izetbegovića koja je instalirana u Sarajevu uz podršku upravo zapadnih službi i koliko zajedničke institucije u stvari nisu zajedničke, nego su i antisrpske i antihrvatske kada to zatreba – zaključio je Galijašević.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zasut je kamenicama i drugim predmetima tokom posjete Memorijalnom centru u Potočarima 2015. godine, a masa je, uzvikujući “Alahu ekber”, nasrnula na obezbjeđenje u pokušaju da stigne do njega.

/Srna/

PODIJELI