Redovna sjednica parlamenta Srpske 21. jula

0
419

Narodna skupštine Republike Srpske održaće redovnu sjednicu 21. jula, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Predsjednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je novinarima da predloženi dnevni red sjednice sadrži 18 tačaka, ali da će konačan prijedlog dnevnog reda biti donesen na sjednici skupštinskog Kolegijuma 21. jula, koji će biti održan neposredo pred početak sjednice parlamenta.

Nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma, on je rekao da je na Kolegijumu bilo prijedloga nekih poslaničkih klubova da se zbog epidemiloške situacije izazvane virusom korona sa dnevnog reda skinu tačke koje se odnose na neke izvještaje agencija i da se ti izvještaji razmatraju kada budu stvoreni uslovi na nekoj od narednih sjednica, a da se na sjednici razmatraju prijedlozi zakona i nacrti.

On je rekao da su potpune dezinformacije u medijima od prije nekoliko dana da je neko od narodnih poslanika pozitivan na virus korona, ističući da je samo potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izašao iz izolacije.

“Pratićemo dalje situaciju u vezi sa virusom korona i poštovati preporuke Instituta za javno zdravstvo Srpske i sprovoditi odluke Republičkog štaba za vanredne situacije”, istakao je Čubrilović.

Ukoliko se pogorša stanje u vezi sa virusom korona i ne bude uslova za održavanje sjednice parlamenta Srpske, on je rekao da se neće ulaziti ni u kakve rizike jer je zdravlje ljudi najvažnije.

“Nadamo se da nećemo doći u situaciju da odgađamo početak ove sjednice i da ćemo sjednicu uspješno završiti u toj nedjelji”, rekao je Čubrilović i dodao da će sjednica biti održana u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, a da održavanje on-lajn sjednica skupštine Republike Srpske nije opcija.

Početak jedanaeste redovne sjednice Narodne skupštine predviđen je za 10.00 časova.

/Srna/

PODIJELI