Naslovna Magazin Gasili požar, pa naletili na poskoka usred februara

Gasili požar, pa naletili na poskoka usred februara

0
358

Brački vatrogasci u ponedjeljak su gasili požar koji je izbio u predjelu Čisti brig, istočno od Bola. U gašenju je učestvovalo 25 vatrogasaca sa osam vozila. Na lice mjesta stigli su i vatrogasci iz Supetra. Oni su tokom akcije gašenja naišli na poskoka, kog nije baš uobičajeno vidjeti u ovo doba godine.

Fotografije su objavili na Fejsbuku.

– Svašta vatrogasac na terenu vidi… Evo recimo prilikom gašenja ovog posljednjeg požara u Bolu naletjesmo na poskoka (lat. Vipera ammodytes), najopasniju i najotrovniju evropsku zmiju iz porodice ljutica. Naši vatrogasci su je prilikom obilaska ruba požarišta prekinuli u poslijepodnevnoj užini (na meniju je bio običan domaći miš), pa sva nezadovoljna i gladna brzinom munje otpuzala u kamenjar – napisali su.

Inače, požar je u međuvremenu ugašen, a o svemu je obaviještena i Policijska stanica u Supteru. Uzorci tek treba da budu utvrđeni, ali se pretposavlja da je u pitanju ljudska nepažnja. Izgorjelo je nisko rastinje na površini 50×100 metara, prenio je Index.hr.

Svašta vatrogasac na terenu vidi…

Evo recimo prilikom gašenja ovog posljednjeg požara u Bolu naletjesmo na poskoka (lat. Vipera ammodytes) najopasniju i najotrovniju europsku zmiju iz porodice ljutica.

Naši su je vatrogasci prilikom obilaska ruba požarišta prekinuli u pslijepodnevnom marendinu (na meniju je bio miš obični domaći) pa je sva nezadovoljna i gladna brzinom munje otplazila u kamenjar.

Fotografije: Mislav Jerčić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games