Gatarić leti iz fotelje potpredsjednika SDS-a!

0
1808

Borba za funkcije u SDS-u uoči predstojećih unutarstranačkih izbora u punom je jeku, a najdramatičnije je u Prnjavoru, saznaje SrpskaCafe.

Izvori našeg portala iz vrha najveće opozicione političke partije u RS otkrivaju da je aktuelnom stranačkom potpredsjedniku i donedavnom šefu prnjavorskog SDS-a Siniši Gatariću definitivno “odzvonilo” na toj poziciji. Upravo zato će krajem maja, kada bi trebalo da bude

Kompenzacija za mir u kući

siniša gatarić

Izvori našeg portala tvrde da je Siniši Gatariću, kao kompenzacija za uklanjanje sa svih pozicija iz vrha stranke, ponuđena fotelja direktora Agencije za bezbjednost hrane BiH, čije je sjedište u Mostaru.

– Gatariću je obećana direktorska fotelja u toj agenciji uz uslov da ne „talasa“ i ne pravi razdor u SDS-u zbog predstojeće smjene s mjesta potpredsjednika stranke. On je to načelno i prihvatio – tvrde naši izvori.

održana Izborna skupština SDS-a, na mjesto potpredsjednika stranke iz Izborne jedinice 2 sigurno doći novo lice.

– Neočekivano ubjedljivi poraz SDS-a u Prnjavoru na prošlogodišnjim lokalnim izborima doveo je do žestokih previranja i sukoba u opštinskom odboru stranke. Poraz od SNSD-a u toj opštini uzdrmao je i sam vrh SDS-a. S obzirom da iz Prnjavora dolaze brojni stranački kadrovi koji su postavljeni na najznačajnije funkcije na nivou BiH. Zbog toga je prnjavorski odbor stranke, zajedno s banjalučkim, bio prvi raspušten nakon oktobarskog izbornog debakla – podsjećaju naši sagovornici.

Oni dodaju je upravo zbog toga šef SDS-a Vukota Govedarica nedavno sugerisao Gatariću da ni ne pomišlja na još jedan mandat na mjestu potpredsjednika stranke, kao ni na čelnu poziciju u prnjavorskom SDS-u.

– Gatarićevi oponenti iz vrha stranke smatraju da je on uspio da napravi nemoguće. Bila je prava umjetnost izgubiti izbore u opštini u kojoj ste četiri godine na vlasti, koja je dala aktuelnog ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, direktora SIPA Pericu Stanića i u kojoj SDS-ovi funkcioneri Miladin Stanić i Nemanja Vasić drže pod kontrolom gotovo sve najvažnije privredne subjekte. Kao najozbiljniji kandidat za novog potpredsjednika SDS-a iz Izborne jedinice 2 najčešće se pominje Nemanja Vasić, koji bi se na taj način na velika vrata ponovo vratio u “visoku” politiku. Nije isključeno da to bude i neko novo lice iz opštinskog odbora stranke, ali bi u tom slučaju novi potpredsednik SDS-a sigurno bio neko koga će predložiti Vasić – tvrde naši izvori.

S. Panajotović – srpskacaffe

PODIJELI