GATARIĆ NA SVESLAVENSKOM KONGRESU U MINSKU GOVORIO O PRESUDI KARADŽIĆU

0
755

Načelnik opštine Prnjavor  Siniša Gatarić boravi u glavnom gradu Bjelorusije Minsku, gdje je prisustvuje Međunarodnom Kogresu slovenskog komiteta, koji je danas počeo sa radom.

Prije početka Sveslovenskog Kongresa Gatarić se sastao sa Sergejom Baburinom, predsjednikom Međunarodne slovenske akademije i predsjedavajućim Kongresa Sergejom Kostjanom. Kako je u telefonskoj izjavi potvrdio za prnjavorski.net, načelnik Gatarić se obratio  članovima Kongresa u Minsku  i govorio je  na temu  “Položaj RS i posljedice nepravedne presude Haškog tribunala dr Radovanu  Karadžiću”.

Babaruin i Gatarić

Babaruin i Gatarić

” Presuda Radovanu Karadžiću ne moze dovesti u pitanje opstanak Republike Srpske, jer je RS izraz  srpskog naroda za  ravnopravan  saživot sa ostalim konstitutivnim narodima u BIH, koji je garantovan institucijama RS, a potvrđena Dejtonski sporazumom” rekao je Gatarić članovima Kongresa u Minsku. Prema njegovim riječima,  prava prijetnja  u ovom momentu za srpski narod u RS je kriminal i korupcija koju omogućava režim Milorada Dodika, koji za posljedicu ima odlazak  mladosti i intiligencije iz RS zbog neperspektivnosti. “Presuda Radovanu Karadžiću je nepravedna sa ciljem da se osudi čitav srpski narod i relativizuje odgovornost drugih strana u ratnom konfliktu, kao i odgovornost međunarodni zajednice, poručio je Gatarić u obraćanju Sveslovenskom Kongresu u Minsku.

image-7216ba013f5463062257bc994388646d34c6668caec1eaff05790edd7e139a26-V

Kongres  traje do  17. aprila, a organizuje se  u cilju ujedinjenja slovenskih naroda, razvoja ekonomije, kulture, politike, sporta i drugih društvenih oblasti.

prnjavorski.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here