Gatarić pisao ruskom ambasadoru, a mještani Štrbaca pišu tužbe za klevetu

0
1859

Načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić danas je obavjestio javnost da je šef kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH Drago Kalabić, izjavom na ATV-u da ga je Putin zvao zbog prolaska Južnog toka trasom autoputa, napravio diplomatski skandal.

“Zbog toga sam pisao ruskom ambasadoru u BiH i očekujem reakciju i poziv da se Kalabić izvini zbog ove izjave”, kaže Gatarić.

On je kao potpredsjednik SDS-a, poručio SNSD-u da više ne šire laži, te da razumije njihovu paniku zbog evidentnog gubitka izbora, ali da je na kraju vrijeme najbolji sudija.” Tako smo dočekali rješenje Suda BiH u kojem je jasno rečeno da je odluka CIK-a  o kažnjavanju ljudi na biračkom mjestu Štrpci, smješna, te da se bazira na samo jednoj izjavi koja je kasnije povučena i da su sada pale u vodu sve Kalabićeve tvrdnje o navodnoj izbornoj krađi u Štrpcima” zaključuje Gatarić.

Ovom odlukom Suda BiH višemjesečno prepucavanje SDS-a i  SNSD-a bi trebalo da je završeno, a prema riječima Gatarića, Kalabiću ostaje da se na sudu brani u više desetaka predmeta, odnosno tužbi za klevetu, koje će ovih dana, podnijeti mještani Štrbaca, zbog optužbi da su učestvovali u izbornoj krađi. /R.P./

PODIJELI