GATARIĆ POSJETIO LOKACIJE GDJE SE SANIRA KORITO RIJEKE VIJAKE I KLIZIŠTA

0
1026
SAMSUNG CSC

U prnjavorskoj Mjesnoj zajednici Drenova u toku je uređenje dijela korita rijeke Vijaka i njene pritoke Mravice, za šta je opština Prnjavor izdvojila 15.000 KM.

SAMSUNG CSC
Načelnik opštine Siniša Gatarić, koji je danas posjetio mjesto izvođenja radova, kaže da se ovaj vodotok nalazi pored brane na akumulacionom jezeru Drenova i da je važan u odbrani od poplava ne samo Prnjavora, nego i susjedne opštine Derventa.

“Ovaj dio vodotoka dug oko jednog kilometra sada je očišćen. Ubrzan je protok vode, a izgrađen je i nasip koji sprečava prelivanje vode iz korita na obližnje poljoprivredne parcele”, rekao je Gatarić.

Načelnik opštine Prnjavor danas je bio i na klizištu na Jotića obali u Gornjim Vijačanima, čiju sanaciju finansira UNDP.

Gatarić je podsjetio da je na području opštine Prnjavor, zahvaljujući UNDP-u, u toku sanacija još dva klizišta u Okolici i Mravici.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Drenova Milorad Dušanić podsjetio je da je, zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnim vlastima, prije nekoliko dana izgrađen vodovod za zaseoke Vukomanovići, Kresojevići, Sarići i Bogićevići.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

“Imamo obećanja iz opštine da će naredne godine bolje biti riješena i putna komunikacija sa Prnjavorom”, rekao je Dušanić.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here