Sa predstavnicima MZ o grobljima i pogrebnoj djelatnosti

0
840

Predsjednik SO Prnjavor, Borko Lukanović i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije, Damir Savić, održali su danas sastanak sa predsjednicima mjesnih zajednica sa područja opštine Prnjavor, a u vezi usvojene skupštinske Odluke o grobljima i pogrebnoj djelatnosti.
Promjene koje su regulisane ovom odlukom odnose se na upravljanje, uređivanje i održavanje grobalja. Na osnovu prijedloga Savjeta mjesne zajednice, na čijem se području groblje nalazi, isto će se dati na upravljanje i održavanje pravnom licu, tj. javnom komunalnom preduzeću, privrednom društvu, vjerskoj zajednici ili registrovanom udruženju građana. Nakon nove skupštinske odluke, kojom će se formirati uprave grobalja, biće donijet i Pravilnik o redu, Cjenovnik pogrebnih usluga i usluga održavanja groblja.
Nadležnost nad sprovođenjem odredbi ove odluke imaće Odjeljenje za inspekciju i Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i investicije Opštine Prnjavor, što će podrazumijevati efikasnije vršenje kontrole poštovanja obaveza, kako od strane uprava grobalja, tako i od strane mještana.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here