Gatarić potpisao proglas – šesnaest dana borbe protiv rodnog naslja

0
1167

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić potpisao je danas proglas povodom 25. novembra – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji obuhvata niz aktivnosti na području ove lokalne zajednice u narednih 16 dana, kao vid borbe protiv rodnog nasilja.
20141125_132037Gatarić kaže da je, nažalost, najčešći oblik rodnog nasilja upravo nasilje nad ženama, na šta lokalna vlast želi da ukaže.

“U ovom periodu biće obilježeno još 10-ak događaja ili datuma slične tematike. To su, prije svega, Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, Međunarodni dan osoba sa invaliditetima, godišnjica montrealskog masakra i Međunarodni dan ljudskih prava. Aktivnostima koje bude provodila naša lokalna zajednica pridružiće se i odbornici u Skupštini opštine”, naveo je Gatarić.

On je naglasio da je Prnjavor jedna od rijetkih lokalnih zajednica u BiH u kojoj se posebno poštuje polna zastupljenost.

“Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su većina mojih saradnika žene. Šef mog kabineta, kao i šest od osam načelnika odjeljenja opštinske administracije su žene”, istakao je Gatarić.

Ujedinjene nacije su 1999. godine posebnom rezolucijom potvrdile 25. novembar kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama /srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here