Visoke potpetice su “smrt” za muškarce!

0
2292

U seriji francuskih studija nedavno objavljenih u žurnalu “Archives of Sexual Behavior”, istraživači su ispitali način na koji vrsta obuće utiče na spremnost ljudi da pomognu nepoznatim ženama u nevolji.

U prve dvije studije, žene su nosile ravnu obuću, štiklu od 5 ili štiklu od 9 santimetara. Imale su zadatak da na ulici za pomoć zamole 270 muškaraca i 180 žena. Dame koje su nosile visoke štikle imale su više sreće kod muškaraca, dok su žene bile spremnije da pomognu, bez obzira na visinu štikli.

U drugoj studiji su žene sa ravnom, niskom i visokom potpeticom imale zadatak da ispuste rukavicu u blizini prolaznika ili prolaznice. Istraživači su nakon 360 primjera opet primetili da su muškarci spremniji da priskoči u pomoć ženama u visokim štiklama, dok visina pete nije imala nikakav uticaj na žene prolaznice.

Još jedna studija je pokazala mušku zainteresovanost za visoke pete: istraživači su eksperiment sa ulice prebacili u tri različita kafića i mjerili koliko je vremena bilo potrebno da 36 muškaraca priđe ovim ženama koje su sjedile same. Ko bi pomislio – muškarci su prije prilazili ženama u vrtoglavim potpeticama./ATV/

Nije potrebno biti genije da bi se vidjelo o čemu se ovde radi. Štikle su nevjerovatno seksi i nesvjesno se povezuju s atraktivnim ženama. Autori studije su zaključili da visina ženske štikle ima izuzetno moćan efekat na ponašanje muškaraca.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here