GENIJE ZA GENIJA: Novak snima film o Nikoli Tesli!

0
1220

Producent iz Holivuda Gordon Bijelonić i najbolji srpski teniser Novak Đoković zajedno snimanju film o velikom srpskom naučniku i pronalazaču

Gordon Bijelonić, uspešni holivudski producent poreklom iz bivše Jugoslavije, prihvatio je poziv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića da zajedno snime film o srpskom naučniku Nikoli Tesli.

Novakova prijateljica Mirjana Sladić i bivši teniser Dušan Vemić spojili su Novaka i Gordona, koji su u utorak u Njujorku sklopili brzo napravili dogovori o snimanju filma.

Novak je pred Vimbldon u izjavi za britanske medije nagovestio da sprema veliko iznenađenje vezano za naučnika Nikolu Teslu.

“U glavi mi je projekat o Nikoli Tesli koji će se ostvariti jednog dana, nadam se uskoro. Na putu je nešto veliko. Sve je u tome da treba biti svestan koliko je on uradio za civilizaciju. Uvek je bio ponosan na svoje srpske korene, a ljudi ne znaju previše toga o njemu. Pokušavam da objasnim ljudima da imamo svetlo zbog njega. Otkriće naizmenične struje je dovelo do toga”, rekao je u junu Novak.

 

 

Gordon Bijelonić rođen je kao Goran u Nju Džersiju. Njegovi roditelji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, preselili su se u Sjedinjene Američke Države 1969. godine. Devedesetih godina je radio kao pozorišni glumac u Njujorku, a njegov tada anonimni drug Vin Dizel ubedio ga je da treba da se bavi producentskim poslom. Njihovo prijateljstvo produbilo se kada je Gordon prihvatio Dizelov poziv da producira njegov prvi film „Strays“ 1997. godine.

Inače, svi filmovi koje radi su visokobudžetni, u zavisnosti od glumačke postave, i u kojoj državi se snimaju i pretežno je riječ o višemilionskim projektima.

Ovaj uspešni holivudski producent radio je sa mnogim poznatim facama iz sveta filma, poput Morgana Frimena, Roberta de Nira, Džona Travolte, Džejmsa Franka, Mile Kunis, Foresta Vitakera, Kire Najtli, 50 Centa, a bio je izvršni producent i poslednjeg filma koji je snimio pokojni Robin Vilijams „The angriest man in Brooklyn“.

Bijelonić nije zaboravio svoje korene. Dobro priča srpski jezik i koristi svaku priliku da dođe u Beograd. Neretko je isticao da mu je san da snimi film Tesli – najvećem geniju koji je hodao zemljom. Kurir.

 

PODIJELI