GODIŠNJICA SMRTI – Marinko Madžgalj je 20 DANA PRED SMRT uradio nešto što mu je bilo JAKO VAŽNO

0
491

Glumac i pjevač Marinko Madžgalj preminuo je prije tri godine, 26. marta, a za sobom je ostavio porodicu, koja još uvijek ne može da se pomiri sa gubitkom.

Marinko Madžgalj rođen je bio 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći dio djetinjstva proveo u Kotoru, gdje je odrastao.

Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesorke Gordane Marić. Ostvario je brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je uspješan i kao pjevač i voditelj.

Nesrećni trenutak nastpio je kada su mu ljekari saopštili da mu je ostalo još tri mjeseca života, ali ih je on iskoristio do posljednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije i uradio nešto što je sakrio od mnogih, a što mu je bilo jako važno – 20 dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog, iako je zbog slabosti to jedva izdržao.
Marinko je tog 26. marta preminuo od posljedica raka pankreasa. Za opaku bolest saznao je prekasno, te je jedne večeri prevezen u KBC “Bežanijska kosa”. Tamo mu je dijagnostikovan karcinom i jedan period proveo je u bolnici na liječenju.

Marinko Madžgalj je sahranjen 29. marta na Novom bežanijskom groblju uz zvuke pjesama “Jedan dan života”, “Mama Huanita”, “Bolujem ja”, “Tiho noći”, “Na te mislim”, “Što se bore misli moje”.

(Blic)

PODIJELI