GRUPNI ČET GA KOŠTAO ZATVORA – Pjevač odnio telefon na popravku, a onda su isplivale grozote

0
519

Ovonedjeljni skandal o kom bruji ne samo Južna Koreja, koja je poprište događanja, nego i cijeli svijet, vezan je za neka od najvećih imena u tzv. “k-pop svijetu”.

Naime, sve je počelo tako što je 30-godišnji pjevač Jung Jun Jang odnio telefon na popravku, ali je njegov uređaj završio u pogrešnim rukama, ili bolje rečeno – pravim.

Policiji je ubrzo dostavljen grupni čet u koji su bile uključene i brojne druge južnokorejske zvijezde, a povod za istragu je bio taj što je Jang sa njima dijelio video zapise eksplicitne sadržine, piše Blic.

U Južnoj Koreji je protivzakonito prodavati i distribuirati video zapise koji obiluju scenama intimnih odnosa, a da cijela stvar bude zapanjujuća uticalo je to što djevojke sa kojima je Jung spavao nisu dale dozvolu da budu snimljene, te je on to uradio bez njihovog znanja.

Cijelu ovu priču su tamošnji mediji povezali sa lancem motela širom Južne Koreje u kojima su kamere bile postavljene po sobama, skrivene u TV uređajima, utičnicama i držačima za fenove. Video zapisi su se uživo prikazivali na jednoj internet stranici kojoj su pristup imali samo oni koji su mesečno izdvajali određenu sumu novca za pretplatu.

Odmah po hapšenju, Jung je priznao krivicu, izvinio se svim ženama čiju je privatnost narušio i istakao da će prihvatiti sve mjere koje budu preduzete protiv njega.

Međutim, još jedna velika k-pop zvijezda je pala zbog sadržaja koji je pronađen u njegovom telefonu, a riječ je o Seungriju, 28-godišnjem članu grupe “Big Bang”.

Naime, zbog razmijenjenih poruka između dvije južnokorejske zvezde isplivali su dokazi o tome da Seungrijev noćni klub “Burning Sun” zapravo služi kao paravan za prostituciju.

Protiv njega je, takođe, podignuta optužnica i tek tada je javnost upoznata sa time da je u proteklih godinu dana podnijeto 112 prijava protiv vlasnika ovog kluba od strane posjetilaca, i to zbog nasilja, seksualnog uznemiravanja, ucene i podvođenja. Riječ je o navodnom organizovanom radu osoblja kluba koje je sipalo drogu djevojkama u piće, a potom su one iskorištavane na razne načine.

Mun Džae In, aktuelni predsjednik Južne Koreje, je u zvaničnom saopštenju istakao da “problem nije samo u društvu nego i u vlasti” budući da prava istraga nije sprovedena u dogledno vrijeme, a prijave su se “gurale pod tepih”, jer je riječ o uticajnim imenima šou-biznisa, ali da će u najskorijem roku svi biti izvedeni pred lice pravde.

(Blic)

PODIJELI