Goran Zemun novi pomoćnik direktora Poreske uprave

0
743

Vlada Republike Srpske smjenila je Nebojšu Glamočića sa mjesta pomoćnika direktora Poreske uprave Republike Srpske u Sektoru za upravljanje naplatom poreza i na tu poziciju imenovala Gorana Zemuna, saznaje portal CAPITAL.

Riječ je o poziciji koja prema stranačkoj raspodjeli plijena pripala Socijalističkoj partiji Republike Srpske, dok je Glamočić prema našim saznanjima član SNSD-a.

Ono što mu svakako nije išlo u prilog, je odluka njegove supruge Milke da Đokiću prošle godine okrene leđa i ode u SPS Gorana Selaka.

Sa ovom partijom još od lokalnih izbora se obračunava vladajući SNSD koji svakodnevno čisti njihove kadrove iz institucija i javnih preduzeća u Srpskoj. Za sada fotelju je sačuvala jedino ministrica porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

Glamočićeva je inače bila predsjednik Aktiva žena u Socijalističkoj partiji koju je napustila jer se, kako je ranije kazala “partija udaljila od baze i članstva kao i od izvornih principa Socijalista”.

Đokić joj to nije oprostio i svojih pet minuta je dočekao kad je Selak izbačen iz koalicije, te je dogovorio smjenu njenog supruga iz Poreske uprave.

Na njegovo mjesto je postavio predsjednika Opštinskog odbora svoje partije u Prnjavoru i odbornika u Skupštini opštine.

Zemun je diplomirani ekonomista koji je takođe promijenio politički dres.

Naime, on je 2017. zajedno sa još trojicom kolega napustio SNSD da bi godinu dana kasnije preuzeo socijaliste iz Prnjavora čiji je odbor bio raspušten, tako da mu ova pozicija dolazi kao svojevrsna nagrada.

Imenovan je kao vršilac dužnosti na period od 90 dana, a rješenje je već pravosnažno.

Capital.ba

PODIJELI