Gorivo poskupilo za sedam feninga

0
671

Još jedno poskupljenje gorova udarilo je po džepu građane Srpske. Gorivo i gas poksupili su u prosjeku za oko sedam feninga. Distributeri se pravdaju poskupljenjim na svjetskom tržištu i većim uvoznim cijenama nafte.

“Mi smo se za to odlučili zato što su ulazne rafinerijske cijene koje idu prema nama porasle, da bi smo zadržali neku maržu koja nama omogućuje neko normalno poslovanje, moramo ići na povećanje. Čak ćemo ići na nešto niže nego što su porasle ulazne cijene”, Milovan Bajić, direktor Krajinapetrola.

Vijest o poskupljenju goriva među vozačima proširila se munjevitom brzinom. Oni koji su danas išli da sipiaju gorivu čekali su da vide šta će im pisati na računu.

Nova poskupljenja za građane Srpske gotovo da su postala svakodnevnica. Tako i od danas u prosjeku sedam feninga po litri plaćaćemo skuplje gorivo. To bi u praksi značilo da ako ste bezolovni 95 odnosno dizel plaćali 2.13 KM nova cijena biće 2.21 KM. Bezolovni 98 umjesto 2.12 KM plaćaćete tri feninga skuplje, dok auto gas danas na pumpama točite po novoj cijeni u prosjeku od 1,18 KM.

“Mislim da je ovo još jedan namet na ovaj obični narod iscrpljeni, koji jedva sastavlja kraj s krajem. Mislim da je svaki komentar na poskupljenje suvisan. Nema pravdanja za poskupljenje”.

“Oni formiraju cijene kako im odgovara, ima potrebe za tim putem, jasno je meni to, da se poprave kao, ali ne vidim da nešto posebno i popravljaju”.

“Nema šta u ovoj državi i očekivati nego poskupljenja”, istakli su građani.

Poslednje poskupljenje goriva bilo je 1. februara ove godine kada je počela primjena izmijenjenog Zakona o akcizama BiH.

atv

PODIJELI