Gosti do ponoći podebljaće pazar

0
292

Republički štab za vanredne situacije ublažio je juče dosadašnje mjere pa je kafićima od sutra omogućeno da rade dva sata duže, a ugostitelji ističu da će gosti do ponoći, te muzika uživo u baštama lokala podebljati pazar.

Na jučerašnjoj sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije odlučeno je i da se na javnim mjestima može okupljati do 100, a na privatnim 50 ljudi. Osim toga, dozvoljena je i publika na tribinama, kao i muzika uživo, ali na otvorenom prostoru.

Mjere koje prema odluci štaba i dalje ostaju na snazi u borbi protiv virusa korona su nošenje maske u zatvorenom, te održavanje fizičke distance.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković rekao je da zaključci ostaju na snazi do 7. juna istakavši da je Republički štab stavio van snage mjeru rada od kuće i odredio povratak u normalni radni proces, ističući da se ova mjera odnosi na pravne subjekte, republičke organe uprave, organe jedinica lokalne samouprave i ostale subjekte koji vrše javna ovlašćenja.

Ublažene mjere najviše su obradovale ugostitelje koji kažu da je produžetak radnog vremena najljepša vijest od početka pandemije.

– Radno vrijeme do ponoći značiće nam mnogo, za ta dva sata sigurno ćemo ostvariti bolje pazare i popraviti donekle finansijsku situaciju. Posljednjih dana povećan je broj gostiju, tako da će ovo ublažavanje mjera svima donijeti olakšanje – rekao je za “Glas Srpske” Zlatan Tatić iz Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma “Horeka”.

Istakao je da i povećanje broja ljudi na otvorenom i u zatvorenom prostoru uliva nadu da će se u naše živote uskoro vratiti bar mini-koncerti i druge manifestacije.

/Glas Srpske/

PODIJELI