Produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata u RS, dozvoljena publika na utakmicama

0
304

Ugostiteljski objekti u Republici Srpskoj od danas mogu raditi do ponoći, odlučio je Republički štab za vanredne situacije.

Od danas do 7. juna radno vrijeme od 6.00 do 24.00 časa odobreno je svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost /benzinske pumpne stanice, objekti za smještaj i drugi/, kao i priređivačima igara na sreću, kao što su kladionice, automat klubovi, kazina i tombole.

U Republici Srpskoj su od danas do 7. juna dozvoljena javna okupljanja u grupama do 100 lica i privatna u grupama do 50 lica.

Od danas je dozvoljen rad velnes i spa centara, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću nakon jučeršanje sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Od sutra će biti dozvoljena muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće u prostoru za usluživanje na otvorenom /ljetna bašta, terasa, vrt/, kao i na otvorenom prostoru uz strogo pridržavanje mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da se od sutra do 7. juna dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista uz prisustvo publike.

Dozvoljene aktivnosti iz ovog zaključka, kako se navodi u saopštenju, sprovode se uz punu odgovornost organizatora za strogo sprovođenje mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Republički štab juče je ukinuo obavezu pravnim subjektima, republičkim organima uprave, organima jedinica lokalne samouprave i ostalim subjektima koji vrše javna ovlašćenja, da organizuju rad od kuće za radnike za poslove za koje je to moguće.

U saopštenju se navodi da su odlukom Štaba ukinuta ograničenja koja su se odnosila na prevoz lica autobusom u gradskom, prigradskom i međugradskom drumskom saobraćaju.

/SRNA/

PODIJELI