Govedarica: Suočiću se sa Cvijanovićevom

0
559

Glavni odbor SDS-a danas je odredio nosioce izbornih lista za Parlamentarnu skupštinu i za Narodnu skupštinu RS.

Prema onom što je saopštio Vukota Govedarica, predsjednik stranke, nosilac liste za bh. nivo biće Dragan Mektić, ministar bezbjednosti, Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, predvodiće sarajevski region, dok će preostalu jedinicu predvoditi ili Mladen Bosić, bivši predsjednik SDS-a, ili Obren Petrović, gradonačelnik Doboja.

Što se tiče NS RS, liste će, između ostalih, predvoditi Miladin Stanić, Davor Šešić, Tomica Stojanović, Kostadin Vasić, kao i Darko Babalj.

Govedarica je rekao da će opozicija u RS voditi pristojnu izbornu kampanju, bez vrijeđanja i konflikata, i izrazio uvjerenje da će odnijeti pobjedu na svim nivoima.

Na novinarsko pitanje da li će se suočiti s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, Govedarica, koji je ujedno i kandidat za predsjednika RS, je rekao da će se sa Dodikom suočiti Mladen Ivanić, njihov kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, a da će se on suočiti sa Željkom Cvijanović, koja je njegov protivkandidat.

Rekao je da je Ivanić dobro radio svoj posao za RS i da zaslužuje da dobije mandat.

Izrazio je uvjerenje da će on lično pobijediti za predsjednika RS, te da SDS računa na pet mandata u parlamentu BiH.

Govedarica je još kazao da je Glavni odbor SDS-a isključio iz stranke Gorana Tubaka, dosadašnjeg predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Čelinac, i Darka Jankovića, odbornika u Skupštini opštine Čelinac.

“U SDS-u pojedinci se ne mogu ponašati kako žele”, rekao je Govedarica.

On je demantovao tvrdnje da je na članove Opštinskog odbora SDS-a Čelinac vršen pritisak da prisustvuju skupu “Pravda za Davida”.

S druge strane, Tubak je kazao da će i dalje ostati član SDS-a, te da ga ne zanimaju privatne, samovoljne odluke Govedarice.

“Njemu mogu samo da poručim da sam poznatiji i poštovaniji u svom Čelincu nego što je on u cijeloj Hercegovini”, naglasio je Tubak.

nezavsine

PODIJELI