Građani zainteresovani za turističke vaučere

0
574

Informativnom centru Turističke organizacije grada Banjaluka svakodnevno se javi desetine građana koji žele da se informišu kako i gdje mogu koristiti turističke vaučere, rekla je Srni portparol ove turističke organizacije Branka Branković.

Brankovićeva je rekla da TOBL još nije kreirao posebnu ponudu za korištenje turističkih vaučera zato što se u Banjaluci još nije prijavio dovoljan broj ugostiteljsko-smještajnih kapaciteta koji bi bili pogodni za korištenje vaučera.

– Na raspolaganju smo resornom ministarstvu i Turističkoj organizaciji Republike Srpske i zajedno pratimo situaciju. Čim se steknu uslovi, TOBL će kreirati ponudu – dodala je Brankovićeva.

Ona je podsjetila da se turistički vaučeri mogu koristiti do sredine novembra i dodala da će TOBL u tom okviru i uspjeti da kreira ponudu.

Brankovićeva je rekla da TOBL uveliko radi na promociji turizma Banjaluke, a kao novinu navela je Turističko-rekreativni centar “Manjača” u krugu vještačkog jezera Šljivno, 20 kilometara od Banjaluke, koji je otvoren 19. juna.

Prema njenim riječima, u ovom turističko-rekreativnom centru svakodnevno, a pogotovo u danima vikenda, boravi stotine građana.

– Pozivamo sve koji još nisu bili da dođu i borave u prirodi. Na samo tridesetak minuta vožnje od centra grada nalazi se nova rekreativna zona gdje su građani, gosti i turisti dobili prijatno mjesto za odmor i rekreaciju – rekla je Brankovićeva.

Ona je istakla da su posjetiocima dostupni različiti sadržaji – od kupanja u jezeru, do vožnje biciklima i šetnje.

– Tu je i stanište rijetkih ptica. Ovo je mjesto dobro za porodične i turističke izlaske. Izlazak iz gužve i vreve će svakome dobro doći – rekla je Brankovićeva.

/Srna/

PODIJELI