Kćerka čuvenog dr Lazića koji je preminuo od korone, tužila ljekare zbog NESAVJESNOG LIJEČENJA

0
498

Nina Vujošević, kćerka dr Miodraga Lazića, čuvenog ratnog hirurga iz Niša koji je preminuo 14. aprila od virusa korona, podnijela je prijavu protiv ljekara R. J. i D. Lj, zbog nesavjesnog liječenja njenog oca. Iz Ministarstva je danas saopšteno da je vanredni inspekcijski nadzor utvrdio da propusta u liječenju ipak nije bilo.

Prijavu protiv dvojice ljekara Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju niškog Kliničkog centra, Nina Vujošević predala je još 28. maja Zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja u Nišu. U prijavi je priložila i materijalne dokaze, među kojima su i prepiske njenog oca sa R. J. i D. Lj, kolegama koje su bile zadužene za njegovo liječenje, i fotografije iz perioda liječenja.

Kako prenosi Blic, u samoj prijavi navodi se da je dr Lazić kao dokazani kovid 19 pozitivan pacijent sa suprugom Anom smješten u staru koronarnu jedinicu bivše Klinike za kardiologiju, ali je tražio je da ga otpuste kući sa suprugom.

Napominje se i da se stanje dr Lazića pogoršalo pa je 7. aprila hospitalizovan na Klinici za infektivne bolesti KC Niš. Dalje se navodi da je tri dana kasnije, na insistiranje dr R. J. i dr D. Lj., prebačen na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju u staru zgradu hirurgije.

Vujoševićeva u prijavi iznosi da je “porodica pokušala da utiče da se ne skine prerano sa respiratora”, ali da je 12. aprila dr Lazića skidaju sa respiratora.
Ministarstvo zdravlja: Nije bilo propusta u slučaju liječenja doktora Lazića

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Kliničkom centru Niš izvršen vanredni inspekcijski po prijavi Nine Vujošević, a komisija je utvrdila da nije bilo propusta.

Kliničkom centru je naloženo da organizuje i izvrši vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u liječenju dr Miodraga Lazića.

Provjera je izvršena i komisija je mišljenja da u slučaju liječenja doktora Lazića nije bilo propusta, navodi se u odgovoru Ministarstva zdravlja na pitanje RTS-a da li je izvršena kontrola.

Pored toga, naložena je i vanredna spoljna provjera kvaliteta stručnog rada.

/Srpskainfo/

PODIJELI