Brnabić: Niko nije zvanično izrazio želju da dođe i pomogne u liječenju

0
357

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Vladi Srbije niko iz inostranstva do sada nije zvanično poslao zahtjev niti izrazio želju da pošalje medicinske radnike koji bi pomogli u liječenju oboljelih od virusa korona u Novom Pazaru ili nekom drugom gradu.

– Do sada nismo dobili zahtjev ni od jedne države, iako sam čula od /ministra Rasima/ Ljajića da su zainteresovani iz Sarajeva da dođu. Svako ko želi da dođe da pomogne u bilo kom gradu je dobrodošao. Mi možemo sami, ali ako neko želi da pomogne tim bolje – rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da je situacija u Novom Pazaru u redu, u tom gradu pomažu i zdravstveni radnici iz Kraljeva i Kragujevca, a ako bude potrebe biće poslati i medicinari iz Čačka i Gornjeg Milanovca.

Brnabićeva je istakla da su netačne informacije o nedostatku medicinske opreme i lijekova.

– Respiratori su povezani, rade i liječe ljude i lažna je vijest da nisu povezani i ne rade. Ovdje ničega ne fali. Država je sve obezbjedila kako ovdje tako i drugdje – rekla je Brnabićeva

U Novom Pazaru Brnabićeva i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar obišli su Opštu bolnicu da bi se uvjerili u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom virusa korona.

Oni su razgovarali sa direktorom bolnice Mehom Mahmutovićem, nakon čega su se obratili građanima, a tokom obraćanja iz mase su dobacivali i zviždali.

Ministar zdravlja Lončar je istakao da u bolnici ima dovoljno i medicinske opreme i zdravstvenih radnika da se izbore sa rastom pozitivnih na virus korona.

U odgovor na dobacivanja iz mase, istakao je da “ne znaju šta rade”, te da prebacivanjem problema sa zdravstvenog na politički teren neće pomoći u saniranju zdravstvene situacije.

Mahmutović je rekao da je premijer uvijek tu kada je teška situacija kao što je sada, te podsjetio da je Pazar prethodnih dana bio u teškoj situaciji, nakon čega su došle kolege iz Kragujevca da pomognu.

/Srna/

PODIJELI