Pokloni za porodilje i bebe, posteljina za kliniku

0
571

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uručila je danas prigodne poklone porodiljama i bebama na Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/, te 150 kompleta posteljine za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.

Davidović je istakla da će ovakvu donaciju dobiti sva porodilišta u Republici Srpskoj, te da se akcija organizuje povodom manifestacije Konferencija beba, koja ove godine neće biti održana zbog epidemiološke situacije.

– S obzirom na to da nismo bili u mogućnosti da organizujemo Konferenciju beba mi smo sredstva planirana za te namjene preusmjerili da pomognemo porodilištima u Srpskoj – rekla je Davidović novinarima u Banjaluci.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić naglasio je da je najvažnije pitanje u Republici Srpskoj povećanje nataliteta, te da je ovakva pomoć uvijek dobrodošla.

– Pravimo planove i preduslove za rekonstrukciju porodilišta, te klinika za ginekologiju i za dječije bolesti. Te aktivnosti su pri kraju, uskoro ćemo početi sa izborom izvođača, tehničke specifikacije i načina finansiranja tog objekta – rekao je Đajić.

/Srna/

PODIJELI