Gradska organizacija Crvenog krsta Prnjavor nizom aktivnosti obilježila Nedjelju Crvanog krsta

0
471

Gradska organizacija Crvenog krsta Prnjavor, nizom aktivnosti obilježila je i ove godine nedjelju Crvenog krsta, pod sloganom “Živimo misiju humanosti”.

Sekretar CK Prnjavor, Bojan Šipragić, istakao je u razgovoru za Radio Prnjavor, da su članovi ove humanitarne organizacije, u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, posjetili sve osnovne i srednje škole na području grada i tom prilikom podijelili dvije hiljade markica u vrijednosti od 0,50 KM.

“Prodajom tih markica. od prikupljenih sredstava formiramo humanitarne pakete koje dodjeljuemo najugroženijim stanovnicima našeg grada. Istakao bih da mi dva do tri puta godišnje, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Prnjavor, dodijelimo humanitarne pakete za nekih stotinjak lica koji se nalaze u stanju socijalne potrebe” kaže sekretar CK Prnjavor.

Šipragić je pozvao privrednike koji se bave proizvodnjom hrane, da dio svojih proizvoda doniraju Crvenom krstu Prnjavor.

“Mi već imamo dugogodišnju saradnju sa Mesnom industrijom “Trivas” preduzećem “Mladegs PAK”  firmom “Kruna produkt” i drugim firmama koji su uvijek  spremni da pomognu u našoj humanoj misiji, a nadam se da će  tako biti i ubuduće. Takođe bih istakao da su nam potrebne i nove doze krvi, jer mnogo naših sugrađana ide i na operacije i  potrebno je zaista mnogo doza krvi. Mi u saradnji sa transfuzijom u Banjaluci više puta godišnje organizujemo akcije dobrovoljnog darivanja krvi i u poslednjoj akciji smo prikupili oko stotinu doza tečnosti koja život znači, a imali smo i akciju dobrovoljnog darivanja krvi za srednjoškolce, povodom Dana opštine, gdje je takođe prikupljeno nekih 60 doza, što je bila i najuspješnija akcija ovog tipa do sada” ističe Šipragić.

Napomenimo da se sjedište prnjavorskog Crvenog krsta nalazi u ulici Vlade Vinčića, u neposrednoj blizini stadiona, a ukoliko imate  dječije garderobe, koje trenutno manjka u skladištu prnjavorskog CK, možete predati svakim radnim danom.

Crveni krst Republike Srpske, svake godine, od 8. do 15. maja obilježava Nedjelju Crvenig krsta. Svjetski dan Crvenog krsta obilježava se od 1948. godine u čast rođenja Anri Dinana, osnivača Crvenog krsta, kao najstarije humanitarne organizacije u cijelom svijetu. (Marijan Popadić)

PODIJELI