GRADSKA SKUPŠTINA PRNJAVOR: Finansije i funkcionisanje sportskih klubova teme posebne sjednice

0
344

Odbornici Skupštine grada Prnjavor danas su podržali izmjenu Odluke o kreditnom zaduženju za finansiranje infrastrukturnih projekata i Informaciju o rješenju funkcionisanja sportskih klubova nakon zatvaranja Sportske dvorane „Sloga“ koju su koristili za treninge i takmičenja.

Gradonačelnik Darko Tomaš nakon sjednice rekao je novinarima da se o kreditnom zaduženju razgovaralo u smislu produženja plana otplate investicionog kredita jer neki infrastrukturni projekti još uvijek nisu realizovani pa samim tim nisu povučena sredstva za te namjene, a banka u kojoj je kredit podignut zatražila je dostavljanje odluke u narednih nekoliko dana.

On je kao primjere gdje kreditna sredstva još uvijek nisu realizovana naveo izgradnju vodovodne mreže u Potočanima za koji je potpisan ugovor, kao i izgradnju projektne dokumentacije u još nekim mjesnim zajednicama.
Tomaš je naveo i da se pojavio problem u funkcionisanju pojedinih sportskih klubova jer je Sportska dvorana „Sloga“ ,koja je u privatnom vlasništvu, zatvorena. Zbog novonastale situacije privremeno rješenje tražiće se u saradnji sa direktorima osnovnih i srednjih škola koje imaju sale, odnosno dvorane koje bi klubovi mogli koristiti za treninge.

„U narednom periodu ćemo još jednom pokušati razgovarati sa vlasnicima dvorane ‘Sloga’ o zakupu ili prodaji uz razumnu cijenu, ali generalno rješenje je izgradnja nove sportske dvorane“, rekao je Tomaš.

On je podsjetio da sredstva od Lutrije Republike Srpske u iznosu od 1,2 miliona KM koja se nalaze na računu gradske uprave nisu dovoljna za izgradnju dvorane, ali da se može izgraditi manji objekat, odnosno sportska sala.

„Ukoliko se ne riješi sadašnji problem po početku građevinske sezone na području grada napravićemo sportsku salu koja će zadovoljiti potrebe naših klubova“, rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

Predsjednik Skupštine grada Željko Simić kaže da su zaključci usvojeni na današnjoj sjednici polazna osnova za prevazilaženje problema u saradnji sa direktorima škola vodeći računa da se ne ometa redovan nastavni proces.
„Cilj nam je da što prije pronađemo kvalitetno rješenje za rad sportskih klubova, posebno onih koji učestvuju u ligaškim takmičenjima, a trenutno moraju putovati u druge lokalne zajednice koje imaju uslovne dvorane“ , rekao je Simić.

Tamara Stojanović

PODIJELI