Grupa “Pravda za Davida” pisala Dodiku

0
1269

Fejsbuk grupa “Pravda za Davida”, uputila je pismo Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske.

Administratori grupe su reagovali na saopštenje u kojem je Dodik rekao da institucije treba da rješavaju “slučaj Dragičević”, a ne narod na trgovima.

“Poštovani Predsjedniče, vjerovali smo da ste shvatili da Vaš neprijatelj i neprijatelj ove države nije niti jedan čovjek ili dijete koje stoji na Trgu”, poručeno je Dodiku u pismu.

Navode kako su ljudi oko njega “koji se predstavljaju kao prijatelji, saradnici, savjetnici, veći neprijatelji od cijele opozicije zajedno”.

Dodali su da oni samo žele da udruže snage u borbi protiv kriminala koji prijeti “našoj djeci, jer svi smo roditelji i naša strepnja je zajednička”.

Pozvali su ga da kao čovjek i roditelj stane uz ovaj narod i “pokaže da postoje stvari koje su iznad titula, zvanja, tapaciranih stolica, a to su naša djeca, naša budućnost”.

Istakli su da institucije rade svoj posao kako treba i po zakonu, narod ne bi nikada ni izašao na Trg.

“Taj narod niko nema pravo otjerati ni sa jednog Trga, jer su oni svojom krvlju branili u ratu te Trgove, a sad treba pendrecima i kaznama da ih tjerate dok traže ono što bi bilo sasvim normalno da su institucije do sada već riješile”, navedeno je u pismu upućenom Dodiku.

Na kraju pisma rekli su da Dodik ne treba da diže ruke od naroda, a pogotovo ne na narod, nego da stane uz njih i da spase “ovu zemlju od propasti u koju je vuče kriminalni milje koji se razmnožio po institucijama.”

(Nezavisne novine)

PODIJELI