Hali Beri optužila bivšeg momka za incest i rasizam

0
841
Holivudska zvijezda Hali Beri 2011. godine započela je sudsku bitku za starateljstvo nad kćerkom Nalom sa tadašnjim momkom kanadskim manekenom Gabrijelom Obrijem.

Hali je bila zabrinuta za bezbjednost svoje kćerke koja se u tom trenutku nalazila kod svog oca Gabrijela i bila je spremna ba preuzme sve neophodne mjere kako bi je zaštitila i uzela kod sebe.

Sada su u javnost isplivali sudski dokumenti iz 2011. u kojima je poznata glumica bivšeg momka optužila za rasizam i incest, prenosi list “Mirror”.

U tim dokumentima navodi se da je glumica ispričala kako ju je Gabrijel vrijeđao na rasnoj osnovi i kako je odbijao da bude intiman s njom.

“Vrijeđao me je na ponižavajući način za jednu ženu. Govorio je da sam debela i da mi tijelo nije savršeno, a ljubav smo vodili tri puta godišnje. Gabrijel je sve to porekao i definisao kao notornu laž”, stoji u dokumentima.

Hali je dodala i da joj je Gabrijel priznao da je počinio incest sa jednom od članica njegove porodite i to upravo tokom borbe za starateljstvo.

Glumica je dodala i da je njen bivši imao psihičkih problema, ali da je odbijao da se liječi. Gabrijelovi advokati su tada podsjetili Berijevu da je i ona ranije imala “ispade”.

Sud je 2012. godine odbio sve Haliine optužbe navodeći da nema dovoljno dokaza za tako nešto, a dve godine kasnije donijeta je presuda da glumica mora da plaća Gabrijelu alimentaciju, kao i da će mu refundirati sve sudske troškove.

Gabrijel i Hali počeli su da se zabavaljaju 2005. godine, 2008. su dobili Nelu, a 2010. su se razišli i započeli bitku za starateljstvo, a Hali je željela puno starateljstvo kako bi kćerku mogla da povede u Francusku da živi sa njom i njenim tadašnjim dečkom, kasnije mužem Oliverom Martinezom.

PODIJELI