Hapšenja u Banjaluci – oduzeta droga namjenja za prodaju u BL, Prnjavoru, Mrkonjiću, K.Dubice…

0
1267

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je u akciji “Petrićevac” uhapšeno 28 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom i preprodajom droge.
Lukač je pojasnio da je u akciji, koja je pripremana od marta, izvršen 31 pretres i da je, osim droge, pronađena i određena količina ilegalnog naoružanja i robe iz ranijih krađa i provala koje je počinila ova kriminalna grupa.

“Provjerićemo da li je riječ o oružju koje je korišteno u nekim krivičniom djelima”, rekao je Lukač na konferenciji za novinare u Banjaluci i čestitao Upravi MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet i Policijskoj upravi Banjaluka na akciji koju su sprovodili više mjeseci i koja je uspješno završena.

Prema njegovim riječima, nastavlja se dalji rad na obradi uhapšenih lica da bi se vidjelo da li su povezani sa nekim drugim krivičnim djelima.

Načelnik Uprave MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić rekao je da je tokom akcije oduzeto više kilograma marihuane i određena količina kokaina, oružja i drugih predmeta koji potiču iz drugih krivičnih djela.

On je istakao da je droga bila namijenjena tržištu Banjaluke, Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice i Prnjavora. 

“Riječ je o organizovanoj grupi koja je imala jasan način organizacije, gdje se znalo ko šta od određnih članova radi, šta mu je konkretan zadatak. Lica će u toku dana nakon obrade biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, a mi ćemo nastaviti sa prikupljanjem dokaza koji su potrebni za dalje vođenje krivičnog postupka”, pojasnio je Ilić.

Prema njegovim riječima, od 28 uhapšenih, 22 nikada nije procesuirano i nikada nisu odgovarali za neko krivično djelo.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here