Heroj na četiri noge: Udario ga je voz, svi su ga otpisali, ali se on nije predao

0
313
Truper je predivno štene, ali mu se dogodila nesreća. Malo štene je napušteno u parku Hamilton u Ohaju 13. marta. Nakon što su ga ubacili u park štene je doživjelo nesreću. Udaro ga je voz i potpuno mu paralizovao zadnji dio tijela. Zadnje noge i rep su mu ostale nepokretne i van funkcije, tako da su morale da se amputiraju, poput repa.

On je odmah odveden vetrinaru i operisan je na klinici. Zadnje noge i rep su mu morale biti amputirane i tako se došlo do dovoljne količine kože za ušivanje ostatka povrijeđenog tijela. Takođe, lijevo oko je moralo biti odstranjeno zbog velikog oštećenja nakon silovitog udara.

Veoma traumatičan i bolan period Truper je prebrodio tako što je bio veseo i znatiželjan. Nije skrivao uživanje u ljubavi i zagrljajima kojima je bio obasipan svakodnevno, ali je znao i da vrati to dobro.

Za mjesec dana se pas oporavio, dobio je i kolica kako bi mogao da se kreće. Jedna divna fondacija omogućila je da se pas ponovo kreće i uživa u trčkaranju. Svi su ubijeđeni da će on imati normalan život i sa ovim povredama, da će živjeti bez problema i da će sve biti kako treba.

PODIJELI