Škorin slogan izazvao reakcije u Republici Srpskoj

0
326

Kako se kampanja za izbor predsjednika ili predsjednice Republike Hrvatske bliži kraju, sve je više suza, uvreda, ali i mogućih plagijata.

Kandidati za novog hrvatskog predsjednika su i danas bili na terenu. Škoro je zaplakao, Milanović pravdao račune, a poslovi predsjednice Grabar-Kitarović isprepleli su se s poslovima kandidatkinje tokom kampanje za predsjedničke izbore.

“Najgore je u stvari što su dirnuli u moju suprugu”, rekao je kroz suze Škoro na skupu u Rijeci.

Ali, suze je uskoro zamijenio pošalicama. “Jedno vam samo mogu obećati mene nitko neće štipati za stražnjicu”, poručio je sa govornice.

“Vratimo Hrvatsku narodu” njegov je slogan. “Vratimo Srpsku narodu” – predizborni je slogan Srpske demokratske stranke koji su prošle godine gledali građani Republike Srpske. Na Pitanje da li je znao da se slogan sličan njegovom koristio i u Republici Srpskoj u BiH, Škoro nije odgovara, već je ignorisao pitanje.

Iz njegovog štaba ne žele da odgovore ko im je osmislio slogan, niti koliko su ga platili. Poručuju glavni je slogan “Sad il’ nikad”. “Ne pratimo političke kampanje u Republici Srpskoj jer za nas, da je pravde, ta tvorevina koja je istrijebila Hrvate s tog teritorija i dan-danas sprečava njihov povratak, ne bi ni postojala”, dodaju iz Škorinog štaba.

U SDS-u nisu tako oštri zbog sličnosti poruke.

“Pretpostavljam da je kontekst vrlo sličan kao što je kod nas u RS i BiH i da gospodin Škoro očigledno vodi jednu vrlo ozbiljnu kampanju, u ovom slučaju protiv onih koji vladaju u RH”, Vukota Govedarica, potpredsjednik Srpske demokratske stanke.

(Dnevnik.hr)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here