Hit objava: Bosanka sa njemačkim papirima traži momka s parama

0
2111

Ljudi iz Bosne i Hercegovine masovno, bez obzira na pol i godine, trbuhom za kruhom odlaze iz BiH. Sve veći broj njih kao kranje odredište bira Njemačku ili Austriju.

Mnogi se odlučuju da pređu granicu i da nađu posao, kako bi mogli da prežive. Mada, nisu rijetki ni oni, koji da bi ostvarili svoj cilj, i zauvijek napustili rodnu grudu traže momka, odnosno djevojku, za udaju – ženidbu, koji imaju papire.

Ali ni tu nije kraj. Čak i oni koji su napustili BiH i stekli strane papire, u želji da se skrase, traže srodnu dušu iz zemlje odakle vuku korijene. Ko će kome nego svoj svome?

Tako je jedna djevojka odlučila da putem fejsbuk stranice „Spotted Sarajevo“ nađe momka koji ima para, kako bi došao da joj pravi društvo u Njemačkoj. Ona je putem društvenih mreža objelodanila da papire ima, radi, ali joj je dosadno.

“Tražim dečka da mi pravi društvo u Njemačkoj. Radim, al’ mi je dosadno. Papire imam, a onaj ko ima para nek’ napravi vizu i dođe. Eto toliko. Pozdrav” napisala je.

Od mnogobrojnih komentara koji su se redali nakon ovog posta, pažnju nam je privukao ovaj: “Ako si finansijski na visokom nivou, ima jedan što planira da dođe do tebe”. Komentar je postavio admin fejsbuk stranice “Spotted Sarajevo”, pa se nadamo da će usamljena devojka uskoro naći momka da joj “ubije dosadu”.

blic

PODIJELI