Hladni talas pogodio Evropu: Najmanje 23 mrtvih

0
1265

Najmanje 23 osobe izgubile su život u posljednja tri dana usljed hladnog talasa koji je pogodio Evropu, uključujući beskućnike i migrante, rekli su zvaničnici, a slično vrijeme se nastavlja i dalje.

Rusija je proslavila najhladniji Božić u posljednjih 120 godina, a čak je i Istanbul prekriven snijegom.

U Poljskoj je od zime umrlo 10 ljudi na temperaturi od minus 14 stepeni.

“Ukupno 53 osobe umrle su od hipotermije od 1. novembra”, rekla je Božena Visocka, portparol Vlade Poljske za bezbjednost.

U Italiji je umrlo sedam lica, među njima pet beskućnika, od kojih su dvoje državljani Poljske.

U centralnoj Italiji pao je veliki snijeg, kao i na jugoistoku gdje su zatvoreni aerodromi u Bariju i Brindiziju, kao i na Siciliji.

Praške službe za vanredne situacije saopštile su da su tri osobe umrle od zime, dva beskućnika i jedan čuvar na parkingu, javlja AFP.

U Moskvi su temperature noćas pale na ispod 30 stepeni Celzijusa, a u Sankt Peterburgu minus 24 stepena. U Sankt Peterburgu policija je pronašla tijelo muškarca koji je umro od hipotermije.

U Bugarskoj, seljani su pronašli smrznuta tijela dva iračka migranta na jugoistoku zemlje, u blizini granice sa Turskom.

Vlasti očekuju da će broj žrtava hladnog talasa biti veći.

Snažna snježna oluja paralisala je dijelove Istanbula gdje je palo skoro 65 centimetara snijega. Obustavljen je saobraćaj na Bosforu.

PODIJELI