Hoće li Marko Pavić podnijeti ostavku na mjesto predsjednika DNS-a?

0
306

Lider DNS-a Marko Pavić juče je na sastanku s predsjednikom Republike Srpske i SNSD-a Miloradom Dodikom u njegovom kabinetu rekao da će u četvrtak na sjednici Predsjedništva svoje partije podnijeti ostavku na mjesto predsjednika, piše ”Srpskainfo” pozivajući se na izvore bliske kabinetu Milorada Dodika.

Isti izvor rekao im je da je do sastanka Dodik – Pavić došlo na Pavićev zahtjev, nakon što je lider DNS-a iz medija saznao za smjenu direktora RiTE Ugljevik Đorđa Popovića, koji je kadar DNS-a.

– Dodik je Paviću rezolutno ponovio da će biti smijenjeni svi oni koji su obavljali funkcije na koje ih je postavila ova vlada, a prekršili koalicioni sporazum lobirajući, pa čak kupujući glasove novcem koji su izvlačili iz javnih preduzeća ne samo za sebe nego i za kandidate opozicije, prije svega Vukotu Govedaricu – rekao je izvor za “Srpskainfo”.

On je dodao da je Pavić od Dodika tražio da se neki kadrovi DNS-a ne smjenjuju, ističući da je bilo legitimno da rade za sebe i dobiju što veći broj glasova, ali da mu je Dodik prezentovao jasne dokaze koji govore da su oni prije svega radili za protivkandidate za vodeće funkcije druge koalicije, čime su sami sebe smijenili.

– Nakon toga Pavić je rekao da će podnijeti ostavku na čelo DNS-a i da smatra da je bolje da to uradi sada kada je stranka ostvarila ovako dobar izborni rezultat. On je iz nekog razloga odlučio da se ne odriče “mangupa” u redovima DNS-a – istakao je izvor za ”Srpskainfo”.

Kako saznaje ovaj portal, ukoliko Predsjedništvo DNS-a sutra prihvati Pavićevu ostavku, a očekuje se da hoće, do izbora novog predsjednika na vanrednoj sjednici Skupštine partije očekuje se da ga u statusu v. d. predsjednika mijenja generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here