Holandski policajci djeci koja su doživjela nesreću dijele medvjediće

0
244
Sudeći po brojnim postovima i video snimcima na internetu, policija u Holandiji je počela da koristi takozvane “trauma medvjediće” kako bi pomogli djeci koja su doživjela nesreću.

Video koji kruži brojnim društvenim mrežama pokazuje holandske policajce kako dolaze na mjesto nesreće koja je uključivala dvoje male djece u jednom vozilu.

Policajci u ovakvim situacijama koriste plišane medvjediće koje daju djeci, kako bi se ona smirila od stresa uzrokovanog nesrećom.

Doduše, ideja da policajci i vatrogasci djeci daju igračke nije nova i zaživjela je davne 1969. godine kada je radio pionir Džejms Teodor Ounbi zajedno sa pukovnikom Robertom Hendersonom došao na ovu ideju.

Oni su zajedno lansirali organizaciju Good bears of the world, kako bi širili ljubav i brinuli o djeci i starijima kojima je bila potrebna utjeha, a koju su medvjedići pružali.

Ova organizacija je bila prva grupa koja je donirala medvjediće policiji ranih 80-ih godina prošlog vijeka, a program je u posljednjoj deceniji dobio na popularnosti.

PODIJELI