Hrvatski mediji “okupirali” Prnjavor

0
1304
Novinari Večernjeg lista u Radio Prnjavoru

Ne prestaje medijska pompa oko Prnjavora u susjednoj Hrvatskoj. Juče je premijer Milanović, opozicionu koaliciju koju predvodi HDZ, nazvao „Prnjavor koalicija“, zbog toga što je ta partija navodno plagirala program Prnjavorčanina Mile Vasića.

To je bio okidač da se u izjavama posebno premijera Hrvatske, Zorana Milanovića, Prnjavor počne pominjati u negativnom kontekstu. Sve ovo je izazvalo veliki interes hrvatskih mediji koji su pohrlili u našu opštinu, tražeći priču o Prnjavoru.

Tako su se danas u Prnjavoru boravile ekipe HRT-a i dnevne novine Večernji list iz Zagreba. Zanimali  su ih detalji o Prnjavoru, o političkom programu Mile Vasića,a prije svega su tražili odgovor na pitanje, da li su Prnjavorčani uvrijeđeni zbog dovođenja u negativan kontekst njihovog grada, od strane hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Radili su ankete sa građanima, a sagovornici su im bili i novinari Radio Prnjavora i TV K3.

msxJJZDLX_6DKVZdCrhIHx9jFcd4lbM38vh3bwi6jKoNovinar zagrebačkog Večernjeg lista, Bernard Karakaš kaže da Prnjavor nije bukvalno doveden u ružan kontekst, nego je Zoran Milanović iz unutrašnjih političkih razloga istupio grubo i bahato, isključivo da se ocrni šef HDZ-a Tomislav Karamarko. ” Ja mogu da jamčim kako Milanović nema ništa protiv Prnjavora, u kojem vjerojatno nikada nije niti bio, ali on je to iskoristio da spusti svom političkom oponentu, tridesetak dana prije izbora, na način da je HDZ stalno tvrdio da se njihov program radi u Bavarskoj, a to što je taj program rađen u Prnjavoru mu je jednostavno dobro došlo”, kaže novinar Karakaš.

“Prnjavor je lijep gradić, prvi put sam ovdje, prolazio sam pored vozeći se prema Banjaluci. Mislim da nema apsolutno nikakvog osnova za vrijeđanje vašeg grada, jer je Prnjavor ni bolji ni lošiji od gradova takve veličine u Hrvatskoj”, rekao je Karakaš

Priču o Prnjavoru danas je pravila i Vesna Ružojčić iz HRT-a. Ona je u razgovoru sa nama kazala da su je pozitivno primili u Prnjavoru, te da će njena slika iz naše lokalne zajednice biti pozitivna. Priča iz Prnjavora trebalo bi da večeras bude emitovana u programu HRT-a.

prnjavorlive.info

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here