Humanitarna pomoć vraćena sa granice, Kolumbija povlači diplomate

0
200
Sukobi i tenzije zbog blokade humanitarne pomoći Venecueli ne jenjavaju. Nakon što je predsjednik Venecuele Nikolas Maduro prekinuo veze sa Kolumbijom i najavio protjerivanje kolumbijskog diplomatskog osoblja, Bogota saopštava da će diplomate napustiti Venecuelu što prije.

Cijeli svijet prati dešavanja u Venecueli, gdje su juče četiri osobe poginule u sukobina na granici sa Brazilom, dok je na kolumbijskoj granici izgoreo kamion humanitarne pomoći.

Ministar spoljnih poslova Karlos Holmes Truhiljo rekao je u Kukuti, na granici sa Venecuelom, da će iz bezbjednosnih razloga kolumbijske diplomate krenuti u Kolumbiju “što prije bude bilo moguće”.

Truhiljo je, takođe, upozorio Madurovu administraciju da će biti odgovorna za svaki eventualni čin agresije u narednim satima ili danima protiv kolumbijskih diplomata koji su trenutno u Venecueli, prenosi Tas.

Maduro je odluku o prekidu diplomatskih odnosa sa Kolumbijom doneo nakon što je ta zemlja pomogla nastojanja opozicije da dopreme humanitarnu pomoć u Venecuelu.

Kolumbijskim diplomatama dao je rok od 24 časova da napuste Venecuelu.

Najmanje dva humanitarna kamiona vraćena s granice

Najmanje dva kamiona sa hranom i lijekovima za Venecuelu vraćeni su u Kolumbiju sa granice, kada su vojnici lojalni Nikolasu Maduru na njih ispalili suzavac.

Najmanje dva kamiona su zapaljena na mostu Simon Bolivar koji povezuje dve zemlje nakon što je konvoj koji je nosio pomoć naišao na venecuelanske vojnike koji su ih vratili, prenosi Rojters.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here