Identifikovan napadač iz Teksasa, bivši vojnik otpušten zbog nasilja

0
681

Guverner Teksasa izjavio je da je 26 osoba ubijeno, a 20 povređeno u napadu koji se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometrara od San Antonija.

Zvaničnici su identifikovali napadača kao Devina Kelija iz predgrađa San Antonija, prenosi AP.

Napadač je bivši vojnik koji je otpušten iz vazdušnih snaga nakon postupka na vojnom sudu 2014.

Kako su rekli, nije zabilježeno da je povezan sa nekom terorističkom grupom, a u toku je istraga postova koje je Keli objavljivao na društvenim mrežama.

Nečasno otpušten zbog napada na suprugu i dijete

Keli je služio u bazi Holoman u Novom Meksiku od 2010. godine. Portparol američkog ratnog vazduhoplovstva En Stefanek za CNN je izjavila da je protiv njega pokrenut sudski postupak 2012. godine zbog napada na svoju suprugu i njihovo dijete, a dvije godine kasnije nečasno je otpušten iz vazdušnih snaga.

Keli je u nedjelju upao u baptističku crkvu u Saderlend Springsu opremljen neprobojnim prslukom i puškom Ruger AR-556. Ubio je najmanje 27 ljudi, uključujući 14-godišnju pastorovu kćer.

Muškarac koji stanuje blizu crkve uzeo je svoj pištolj i krenuo na Kelija nakon pucnjave, a on je bacio pušku i pobjegao automobilom. Pronađen je mrtav u automobilu oko 13 kilometara od crkve, a nije jasno je li ga ubio komšija ili je počinio samoubistvo.

Kako navodi Rojters, žrtve su starosti od pet do 72 godine.

agencije

PODIJELI