INCIDENT NA SJEDNICI SKUPŠTINE OPŠTINE PRNJAVOR

0
1676

Nastavak sjednice Skupštine opštine Prnjavor, čije je zasjedanje trajalo duboko u noć, obilježila je incidenta situacija između odbornika dr Branka Šikanića i predsjednika Skupštine opštine Prnjavor, Borka Lukanovića. Iako svi nerado govore, o kako ga nazivaju incidentu, jasno je da je bilo vrijeđanja, prijetnji, pokušaja fizičkog nasrtanja, a razbijeno je nekoliko čaša i flaša.

20150303_145247Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Borko Lukanović kaže da je sve ovo produkt želje da se prekomponuje skupštinska većina, upozoravajući da je predsjednik prnjavorskog SNSD-a Drago Kalabić iz hodnika i opštinske kafane koordinisao događajima. “Sjednica je okončana, skupštinska većina je stabilna, završili smo posao i to je veoma važno”, kaže Lukanović. Što se tiče incidenta on smatra da je sve podstaknuto namjerom  nekih aktera, da se sjednica po svaku cijenu prekine. “Konkretno meni je gospodin Šikanić prijetio, vrijeđeo je prijetio fizičkim obračnuom, bilo je svega i razbijenih flaša i čaša, jedna mučna situacija koja je ružna za kafanu, a kamoli Skupštinu” kaže Lukanović.

Lukanović poziva na razgovor i kako kaže barem to nije teško, a o svojim potezima nakon incidenta kaže da će razmisliti kakve će pravne korake preduzeti.

U izjavi za Radio Prnjavor, dr Branko Šikanić je rekao da stalno ukazuje na nezakonito funkcionisanje naše lokalne zajednice, posebno načelnika opštine, koji uporno predlaže nezakonite akte, odbornici Skupštine te akte prihvataju i oni postaju važeći. “Takva situacija je kod mene izazvala ogromno ogorčenje i izazvaće ga još više, jer ne vidim niti jedan trenutak nade da će načelnik, predsjednik Skupštine i drugi odbornici razumjeti o čemu je ovdje riječ”, kaže Šikanić.  On je potvrdio da je bilo ponašanja koje odskače od uobičajene skupštinske prakse i kako kaže biće je još, uz tvrdnju da je juče dostavio pisane primjedbe predsjedniku Skupštine u kojima upozorava na nefunkcionisanje Skupštine opštine i predsjednika, ali da mu niko ne odgovara. prnjavorski.net

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here