Instagram uvodi audio i video pozive?

0
338

Od kada je Facebook preuzeo Instagram, broj korisnika ove mreže raste velikom brzinom te bi uskoro mogao da dosegne čak milijardu.

Tokom godina ova mreža je konstantno uvodila nove opcije, a jedna od najpopularnijih je, čini se, opcija Stories koju su kopirali od najvećeg konkurenta – Snapchata.

Jedna od rijetkih (preostalih) prednosti Snapchata u odnosu na Instagram jeste mogućnost obavljanja audio i video poziva, ali uskoro bi i ta prednost mogla nestati jer sve je više dokaza da će Zakerbergova mreža uskoro predstaviti opciju telefoniranja i video chata.

Ova opcija bi, osim u samom Instagramu, trebalo da bude dostupna i unutar posebne aplikacije za komunikaciju Direct.

Ovo nije prvi put da se mogućnost telefoniranja i video chata spominju na Instagramu, ali sada su dokazi o ovim opcijama pronađeni u skrivenim kodovima i ikonama Instagrama i Directa što bi trebalo da znači, napominju na Tech Cruncheu, da već uskoro možemo očekivati zvaničnu najavu ovih mogućnosti. Novinari su kontaktirali službu za odnose s javnošću Instagrama, ali iz ove su kompanije odbili su da komentarišu navedene informacije, prenosi “Zimo.co”.

Ovim Instagram postaje još veća prijetnja Snapchatu, što bi moglo značiti probleme za Snap, smatraju na Tech Crunchu. Ovo je samo dodatna so na ranu Snapu, odnosno Snapchatu jer im je Instagram uzeo veliki broj korisnika nakon predstavljanja (kopiranja) opcije Stories te danas puno više ljudi objavljuje priče na Instagramu u odnosu na Snapchat, a s novim mogućnostima komunikacije mogao bi se nastaviti odljev korisnika Snapchata.

Podsjetimo, iako je ova mreža izuzetno popularna među mlađim korisnicima, oni su izuzetno nezadovoljni nakon nedavnog predstavljanja novog dizajna, zbog čega je dio njih najavio odlazak s ove mreže, a i uopšte nakon izlaska na berzu situacija s kompanijom nije najbolja.

Što se Instagrama tiče, audio i video pozivi povećaće vrijeme koje korisnici provode u ovoj aplikaciji jer, ako žele da telefoniraju ili obave video poziv, više neće morati zatvarati Instagram i pokrenuti Viber, WhatsApp, Snapchat ili npr. Faebookovu aplikaciju Messenger, već će to moći napraviti bez napuštanja aplikacije.

(Bljesak.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here