Interesantno podudaranje: izgled ploda pokazuje koji organ liječi

0
1793

Interesantno podudaranje: izgled ploda pokazuje koji organ liječi

Avokado, patlidžan i kruške utiču na zdravlje i funkciju materice – a upravo na nju i liče!

Ako žena pojede jedan avokado nedjeljno, hormoni će joj biti uravnoteženi i sprječava se rak materice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod!

Orah nesumljivo podseća na mozak, pasulj na bubrege, a paradajz na srce.

Sve u prirodi je povezano.

Paradajz – Srce

Paradajz ima četiri komore i crven je. Srce takođe. Istraživanja pokazuju da je paradajz prepun kalijuma i gvožđa i dobra su hrana za srce i krv.

Orah – Mozak

Orahovo jezgro liči na mozak, ima lijevu i desnu hemisferu, čak i nabori liče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.

Celer – Kosti

Celer, rabarbara i sl. sliče kostima i utiču na jačinu kostiju. Kosti sadrže 23% natrijuma baš kao i ova hrana. Ako ne uzimate preko hrane dovoljno natrijuma , vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.

Avokado – Materica

Avokado, patlidžan i kruške utiču na zdravlje i funkciju materice – a upravo na nju liče! Ako žena pojede jedan avokado nedjeljno, hormoni će joj biti uravnoteženi i sprječava se rak materice i jajnika. A najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod!

Batat (Slatki krompir) – Pankreas

Batat liči na pankreas i uravnotežuje šećer u krvi.

Šargarepa – Oči

Šargarepa u presjeku liči na ljudsko oko. Zjenica, šarenica i druge crte podsjećaju na oko. Da, i nauka je dokazala da šargarepe itekako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.

Grejpfrut – Dojke

Pomorandže, grejpfrut i ostali agrumi liče na ženske dojke i pomažu kretanju limfe kroz dojke te sprječavaju rak.

Đumbir – Stomak

Đumbir liči na želudac, poznato je da ublažava želudačne tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani i na takav način pomažu probavi i sprječavaju grčeve, sprječava nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, koristi se za liječenje želučanih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.

Gljiva – Uho

Gljiva poput šampinjona prerezana na pola podsjeća na ljudsko uho. Gljive poboljšavaju sluh, jer su jedna od rijetkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.

Luk je sličan ljudskim ćelijama. On pomaže uklanjanju otrova iz njih. Od njega plačemo, a suze ispiraju i čiste spoljni dio oka. Bijeli luk ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tijela.

Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika.

Smokve su pune sjemena i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermatozoida što sprječava muški sterilitet.

Pasulj zapravo liječi i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg!

Sve u prirodi je predivno povezano! /Izvor: atma.hr)/balkanspress.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here