ISPOVIJEST SARAJEVSKE STUDENTKINJE: Roditelji ne znaju da prostitucijom zarađujem za školarinu

0
7815

Sarajka (25), studentkinja Univerziteta u Sarajevu,za školovanje zarađuje prostitucijom. Ona je otkrila da je sve počelo kada nije imala novca da upiše godinu fakulteta, požalila se prijatelju, koji joj je tada kroz šalu rekao da bi „sa svojom ljepotom vrlo jednostavno mogla zaraditi novac“ za upis. Nije mnogo razmišljala, s obzirom na to da je upis bio u toku, a nije imala novac.

prostitucija„On mi je i dogovorio prvu mušteriju, bio je to muškarac srednjih godina. Malo mi je u početku bilo neprijatno, jer sam se zgražavala na pomisao da budem sa starijim muškarcem. Sebi sam samo rekla da ne želim cijeli život da radim to jer cilj mi je samo da završim fakultet… I tako sam počela“, počela je svoju ispovjest Sarajka.

„Rade studentkinje svašta, ali za 150 evra i opet taj njihov gazda, obično neki šovinista, gleda na njih kao na svoje roblje. Ako mu se ne povinuju, daje im otkaz, a ako pristanu na seks naziva ih svakakvim imenima. ako da to dođe na isto. Od tri svoje mušterije zaradim cijelu prosječnu platu“, ispričala je studentkinja.

Kako navodi, do mušterija dolazi uz posrednika. Među njima, kaže, ima i uglednih ljudi, političara i biznismena, ali o imenima ne želi da govori. Kaže da nije jedina i da ima još djevojaka koje na sličan način dolaze do novca. Roditelji i porodica, naravno, ništa ne znaju o njihovim poslovima.

Međutim, kako nam je rekla u ispovijesti, ona smatra da ne radi ništa loše, navodeći da je prostitucija u nekim zemljama Evrope legalizovanna i da bi tako trebalo biti i u BiH.

„Znate da se to u zapadnim zemljama radi po propisima. Sve djevojke koje se bave ovim poslom redovno odlaze na preglede i moraju biti zdrave“, rekla je.

Suze je spasle od manijaka

– Susret je bio dogovoren u hotelskoj sobi. Ulazim u sobu, njih dvojica. Odmah mi je bilo sumnjivo. Naravno, htjeli su zajedno, što sam ja isključivo odbila. Poslije njihovog insistiranja, a mog odbijanja, postali su nasilni. Počela sam da plačem i da ih molim da me puste. Na kraju se jedan od njih smilovao i uspjela sam se izvući“, rekla je ova djevojka. /avaz.ba/

PODIJELI