Ispovijest Srbina iz Brisela: Detonacija nas je bacila nekoliko metara

0
759

U eksploziji na aerodromu u Briselu povrijeđena su dva putnika iz Srbije, koji su u trenutku napada čekali avion za Beograd.

Putnici iz Srbije su bili u neposrednoj blizini mjesta eksplozije.

“Bilo je užasno, oko nas su ležali mrtvi ljudi. Detonacija nas je bacila, letjeli smo nekoliko metara, po nama je prvo palo staklo, a preko njega konstrukcija plafona i gipsane ploče”, ispričao je za Sputnjik jedan od putnika iz Srbije, koji su povrijeđeni tokom eksplozije na aerodromu u Briselu.

“Nešto mi je probilo kožnu jaknu, duks, majicu i zabilo se u desnu lopaticu. Bilo je užasno, oko nas su ležali mrtvi ljudi, video sam i jednog vojnika koji je ležao u lokvi krvi. Svuda po garderobi su mi komadići ljudskog mesa… Kada sam shvatio da smo živi, počeli smo odmah da se izvlačimo sa aerodroma na kome je nastao opšti haos. Procenio sam da je bolje da odmah uđemo u neka kola, da ne čekamo Hitnu pomoć”, kaže za Sputnjik jedan od putnika koji je želio da ostane neimenovan, kako ne bi uznemirio porodicu u Srbiji.

“Imali smo sreće, naišao je taksi. Dobro smo prošli. Previli su nam rane, pregledali i ubrzo nas pustili. U šoku sam. I dalje ništa ne čujem, eksplodiralo je bukvalno pet metara iza nas. Kažu da mi je oštećen sluh i da to još moram da proverim. Odlično smo prošli. Danas mi je drugi rođendan”, rekao je putnik. On je dodao da ne zna kako će se vratiti u Beograd, s obzirom da je avionski saobraćaj obustavljen, a doputovali su preko agencije “Džambo travel”.

“Sigurno će biti potrebno vrijeme i da kolima stignemo do Srbije; policija nam je rekla da su pojačane kontrole na svim granicama. Želim da budem kod kuće što prije”, kaže on za Sputnjik.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here