Ivanić: Moguće podizanje tužbi protiv najviših srpskih zvaničnika

0
1335

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da se u narednom periodu mogu očekivati nove teške krize za Republiku Srpsku, i to podizanje tužbi protiv najviših srpskih zvaničnika zbog Referenduma o Danu Republike, kao i pokušaj redefinisanja statusa Brčko distrikta.

On je večeras u Modriči podsjetio da je Republika Srpska izašla kao pobjednik iz nedavnih kriza – u vezi sa osporavanjem Referenduma o Danu Republike od bošnjačkih političkih partija, te nakon neovlaštenog pokretanja zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije.

On očekuje da će se, zbog zatezanja odnosa između SDA i HDZ BiH, kriza u Federaciji BiH /FBiH/ i na nivou BiH, koju je izazvalo rukovodstvo SDA, pojačati, dodajući da postoji mogućnost izbijanja novih kriza.

Ivanić je rekao da se stanje mora normalizovati i da je obaveza svih da stvaraju povoljniji ambijent za investicije, kao i traženje načina kako da se pokrene privreda.

On je istakao potrebu za smanjenjem direktnih i poreza na platu, te za poboljšanjem opšteg privrednog i političkog ambijenta, bez kojeg je teško dovesti investitore u BiH.

Ivanić, koji je počasni predsjednik PDP-a, naveo je da će prioritet PDP-a u narednom periodu u Republici Srpskoj biti ekonomske teme, dok će se na nivou BiH fokusirati na poboljšanje trenutno lošeg političkog ambijenta, izazvanog od SDA.

Na proširenoj sjednici opštinskih odbora PDP-a Modriče i Vukosavlja, Ivanić je rekao da su koalicije iz Republike Srpske, unutar Republike Srpske i na nivou BiH, stabilne.

Na sjednici odbora, kojoj je prisustvovao i potpredsjednik PDP-a i delegat u Vijeću naroda Srpske Milan Đukić, rečeno je da je PDP u Modriči na lokalnim izborima ostvario dobre rezultate i da je značajana politička partija u radu ove lokalne zajednice.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here