Ivanić nakon sastanka sa Lavrovim: Rusija za Dejtonski sporazum i cjelovitu BiH

0
243

Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH, održao je pres konferenciju nakon što se sastao sa Sergejem Lavrovim, ministrom inostranih poslova Rusije.

Ivanić je istakao da je glavna poruka koju su dobili ta da Rusija čvrsto stoji iza Dejtonskog sporazuma i cjelovite Bosne i Hercegovine, ali protiv demonizacije Republike Srpske,  ali ne vidi ko može imati primjedbu na tu vrstu političke poruke.

Istakao je da postoji želja za ozbiljnijom ekonomskom saradnjom.

”Prostori za angažman naših ljudi su vrlo veliki, postoji velika zainteresovanost za razvoj dobrih odnosa. Bilo je riječi o problemu ulaska pisca Prilepina i jasno je reklo da će se o tome razgovarati unutar bezbjednosnih organizacija jer oni imaju dobru saradnju”, dodao je on.

Na pitanje novinara da li će ići u Banjaluku, Ivanić je rekao da nije pozvan, ali da je zvanični domaćin Lavrovu Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH.

“Smatram da je jako dobro što ide u Banjaluku. Vjerovatno bi veći broj međunarodnih posjetilaca trebalo da ide u Banjaluku, vjerovatno i u Mostar, da me ne shvatite pogrešno”, rekao je Ivanić.

Rekao je da je na sastanku bilo riječi i o regionalnim pitanjima.

Dodao da je prije posjete Lavrova bilo riječi i o mogućem sastanku četiri strane, odnosno BIH, Srbije, Rusije i Turske, ali da Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, nije bio za taj sastanak.

(Nezavisne)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here