Tači nastavlja da kidiše: Korekcija granice na način da se “Preševska dolina” priključi Kosovu

0
306

Korekcija se desila i u Slovačkoj i u Republici Češkoj. Desila se i u Holandiji i u Belgiji, pre dve godine – rekao je Tači

Hasim Taci, Presevo, Bujanovac

Kosovski predsednik Hašim Tači ponovo tvrdi da će pregovori sa Beogradom uključiti korekciju granica na način da se Preševska dolina priključi Kosovu i da su se korekcije dešavale i ranije u nekim drugim slučajevima.

Korekcija se desila i u Slovačkoj i u Republici Češkoj. Desila se i u Holandiji i u Belgiji, pre dve godine – rekao je Tači, prenosi Lajmi.

On je ponovio da je protiv podele Kosova.

Ko govori o podeli, razmeni, ”Republici Srpskoj” – to su srpske ideje. To su ideje SANU. To su ideje države i Vlade Srbije – kaže on, dodajući da zastupa samo interese građana Kosova i Preševske doline.

Ko želi da priča o podeli, neka ne seda sa mnom za sto – kaže Tači, uveren da će međunarodne faktore uveriti da podrže taj projekat.

Kaže da je naivan svako ko misli da samo Srbija dobija od dijaloga i ponavlja da su Gazivode, Trepča, sever Mitrovice resursi i teritorija Kosova i da to ni po koju cenu neće biti osporeno.

Prema njegovim rečima, veoma ohrabruje stav SAD, a to je , kako kaže, stvorilo mogućnost da se diskutuje o korekciji granica.

Znam da je bilo različitih mišljenja, da je to lični stav (Džona) Boltona, ali ono što mogu da vam kažem jeste da je sada stav jasan, i SAD i EU, ali i EP, da se ovaj proces gura napred i da se stvaraju mogućnosti za postizanje konačnog sporazuma, uključujući i korekciju granica. Ovo je šansa koju treba da iskoristimo – navodi Tači.

(Telegraf.rs/Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here