Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

0
220
AMSRS

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija redovno, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju da zbog visoke temperature izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Putnička vozila saobraćaju otežano zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se na dionicama puteva: Banj Brdo-granični prelaz Rača /do 16. jula/, međuentitetska linija Stanić Rijeka – granični prelaz Brod /od 26. juna/ i međuentitetska linija Banj Brdo-granični prelaz Rača /do 30. juna/. Vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/ u dužini od 1,5 kilometara, kao i na dionici Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog sanacije klizišta.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu na dionici Ljubogošta-Pale u tunelu “Kalovita Brda”, kao i zbog radova u tunelu “Ugar” na dijelu magistralnog puta Crna Rijeka-granica RS /Ugar/.

Radovi su u toku i na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na spoju magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju magistralnih puteva na dionici Doboj-Doboj /Poljice/ i dionici Rudanka-Doboj.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralnog puta na dionici Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Iz AMS-a vozačima savjetuju da voze opreznije i poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik u rejonu Suvog Polja u toku je uređenje raskrsnice, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova radnim danima biće obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Deminerski radovi biće izvođeni i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, kada će biti obustava u intervalima 30 minuta i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta na dionici Јezero-Šipovo saobraćaj će biti privremeno obustavljan od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionica magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na magistralnom putu na dionici Brod na Drini-granica BiH sa Crnom Gorom /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

/SRNA/

PODIJELI