IZDALI SRPSKE POVRATNIKE Mektić optužuje vladajuću većinu zbog migrantskog centra u selu Lipa

0
461

Čim je Dodikova reprezentacija zasjela u Sarajevo odmah je dala saglasnost Fahrudinu Radončiću da se migranti iz Bihaća premjeste u srpsko selo Lipe. Pet godina sam bio ministar u Savjetu ministara i pet godina nisam dozvolio da se migranski centri prave u srpskim povratničkim selima, rekao je danas član Glavnog odbora SDS Dragan Mektić.

Dozvolivši da se migranti iz Bihaća presele u selo Lipe, kako navodi Mektić, Dodik je izdao Srbe na tom prostoru i pokazao da je ranije samo manipulisao migranskom krizom, “a da ga zaštita interesa srpskih povratnika ne zanima nimalo.

– Čim je Dodik došao u Sarajevo popustio je Bakiru Izetbegoviću i Fahrudinu Radončiću te dozvolio da se izgrade migrantski centri u srpskim selima gdje se danas nalazi oko 1.000 migranata – naveo je Mektić.

Govoreći o SNSD-ovom glasanju protiv smjene Staše Кošarca, Mektić kaže da je SNSD ponizio čitav srpski narod, a Dodik pokazao da njegova koalicija sa SDA i HDZ itekako funkcioniše a pogotovo kad se radi protiv interesa srpskog naroda.

– Кošarac je na jedan drzak način ponizio i ismijao sve mjere koje su se tada donosile za sve građane kako bi se sačuvalo javno zdravlje i da je morao juče biti smijenjen. Dodikova priča o internoj kazni SNSD-a o zabrani kandidovanja Кošarca iduća dva izborna ciklusa je velika manipulacija – navodi se Mektićeva izjava u saopštenju iz SDS.

On je rekao da postoje tri razloga zbog kojih je SNSD morao smijeniti Кošarca zbog nedoličnog ponašanja tokom pandemije korona virusa.

– Prvi razlog je činjenica da je Кošarac svojom bahatošću ismijao napore zdravstvenih radnika i sve rigorozne mjere kojih se narod pridržavao svo vrijeme. Drugi razlog je činjenica da je Staša Кošarac taj dan bio pozvan na obilježavanje stradanja mladih srpskih vojnika u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu a da mu je bio preči dernek u Sarajevu od davanja pošte stradalim srpskim vojnicima. Treći razlog zbog kojeg je Кošarac morao biti smijenjen leži u Кošarčevoj izjavi je došao na dernek da zahvali doktoru koji mu je liječio majku što pokazuje da ovaj visoki funkcioner SNSD-a nema povjerenje u zdravstvo Republike Srpske već članove svoje porodice šalje u Sarajevu – obrazložio je Mektić.

/Srpskainfo/

PODIJELI